Recept: Chocoladetruffels van witte chocolade

Ingrediënten

2 deciliter slagroom
300 gram witte chocolade
2 eetlepels rum
100 gram boter
cacaopoeder
plasticfolie

Giet de slagroom in een pan en verwarm hem tot er damp vanaf komt. Zet het vuur dan zacht. Breek de chocolade in

stukken en laat die smelten in de room. Laat het niet te heet worden, want dan kan het gaan klonteren.

Als de chocolade is gesmolten, giet je de rum erbij en roer je alles goed door.

Haal de pan van het fornuis. Snijd de boter in blokjes en klop die door de chocoladeroom.

Schep het mengsel over in een kom. Bedek de kom met wat plasticfolie en zet hem minstens een paar uur in de

koelkast zodat het goed kan opstijven. Als je meer boter gebruikt, stolt het sneller, maar dan is het ook vetter.

Maak je handen een klein beetje vochtig (met water of rum) en vorm balletjes van de chocolademassa. Met koude handen rolt het beter.

Geen haast hebben bij het rollen; dan worden ze mooier! Laat de balletjes even opstijven in de koelkast.

Strooi wat cacaopoeder op een bord en haal de balletjes er één voor één doorheen. In plaats van cacaopoeder kun je ook chocoladevlokken

of zelfgeraspte chocolade gebruiken.

Tip: nog meer recepten voor ijsjes & toetjes vind je in kookboek Huisgemaakt

truffels

About the author

Avatar photo
Angela Prins

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Copyright © 2024, Angela Prins