Recept: Gegrilde groene asperges met radicchio, rucola en parmezaanse kaas

Ingrediënten

1 bosje groene asperges olijfolie
1 kropje radicchio bosje rucola of waterkers
stuk parmezaanse kaas

voor de dressing:
3 eetlepels olijfolie
1 eetlepel geurige azijn
zout en peper

Giet wat olijfolie in een platte schaal en leg daar de asperges in. Rol ze met je handen goed door de olie; meer hoeft er niet mee te gebeuren. Daarna kun je ze grillen op de grillplaat of de barbecue, maar je kunt ze ook even bakken in een koekenpan. Draai ze voortdurend om, want ze bakken snel aan. Als ze klaar zijn laat je ze even afkoelen. Snijd ze dan in drie stukken.

Haal de buitenste bladeren van de radicchio, snijd een stukje van de onderkant van de krop en snijd de krop dan doormidden. Verwijder de harde kern uit beide helften en snijd dan de radicchio in stukken of in reepjes.

Was de rucola in koud water en maak de blaadjes daarna goed droog. Snijd de slabladeren in tweeën. Meng de twee slasoorten in een kom en schep de aspergestukken erdoor.

Maak in een andere kom de dressing. Giet de olijfolie in de kom en klop daar met een vork of een garde de azijn, het zout en de peper door. Proef! Giet de dressing pas over de salade als je aan tafel gaat. Anders wordt de sla slap. Meng alles goed door. Snijd flinters van de parmezaanse kaas en strooi die over de salade.

 

 

About the author

Avatar photo
Angela Prins

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Copyright © 2024, Angela Prins