Recept: Fregola sarda met verse doperwten, gekookte ham en zoete witte ui

Fregola sarda is een kleine geroosterde pastasoort en een specialiteit uit Sardinië. In dit recept gebruik ik de pasta op dezelfde manier als ik risotto zou maken.

Ingrediënten

300 gram Fregola sarda
voor iedere portie een handvol versgedopte doperwten
2 witte uien ( gepeld en kleingesneden)
250 gram gekookte ham ( in stukjes)
1 theelepel Peperoncino ( of meer naar smaak)
Olijfolie
Een pannetje bouillon ( runder-, kip-, groenten- of kruidenbouillon)
Zout en versgemalen zwarte peper
Versgeraspte Parmezaanse kaas

Neem een grote pan: alles moet erin kunnen.

Verwarm een scheut olijfolie in de pan en bak hierin de uien op heel zacht vuur. Neem er 20 minuten voor, doe een deksel op de pan en roer af en toe. Strooi er wat peperoncino bij.

Maak de bouillon heet, maar laat ze niet koken.

Doe de doperwten bij de uien en giet er een paar grote lepels bouillon bij. Doe de deksel weer op de pan en laat dit tien minuten zachtjes koken. Kijk af en toe of er voldoende bouillon in zit en giet er anders gewoon wat bij. Ze mogen een beetje zwemmen maar het is niet de bedoeling dat het soep wordt. !

Strooi dan de pasta er door. Roer het om en giet er nog wat bouillon bij. Steeds een beetje. Net zolang doorroeren en bijgieten tot de pasta zacht is. Dat duurt ongeveer 17 minuten.

Meng de gesneden ham door de pasta. En proef een hapje. Zit er genoeg vocht in? Een beetje smeuïg is lekker! Peper?

Strooi er wat kaas door en proef nog een keer.

 

About the author

Avatar photo
Angela Prins

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Copyright © 2024, Angela Prins