Soep van knolselderij, pastinaak en goudreinet met zwarte knoflook

Het is een paar dagen wat kouder. Een stevige soep kan best. Wij hebben wel vier appelbomen in de tuin en de geplukte appels bewaar ik tot zelfs in het voorjaar. Voor appeltaarten en lekkere soepen!

 

Ingrediënten voor de soep

1 knolselderij ( geschild en in stukken gesneden)
2 pastinaakwortels ( geschild en in stukken gesneden)
1 aardappel ( geschild, gewassen en in stukken gesneden)
1 goudreinet ( geschild en in stukken gesneden zonder klokhuis), of een andere lekkere appel
2 middelgrote uien ( gepeld en in stukjes gesneden)
versgemalen peper en wat chilipeper
1 liter water
2 kippenbouillonblokjes of alleen wat zout
3 teentjes gefermenteerde knoflook
olijfolie

Bak de ui in twee eetlepels olijfolie, in twintig minuten op lage temperatuur zacht en geurig. Verhoog de temperatuur en bak de knolselderij, de pastinaak en de aardappel even mee. Giet het water erbij en breng het aan de kook. Leg de bouillonblokjes in het kokende water en strooi de peper erbij. Laat de groenten in een kwartier wat zachter worden en roer dan de goudreinet erdoor.

Als alle groenten en de appel zacht zijn geworden kun je de staafmixer gebruiken om er een romige soep van te pureren. Proef wat van de soep.

Druk de zachte knoflookteentjes uit hun velletje in een kom. Prak het, samen met 2 eetlepels olijfolie tot een gitzwarte brij.

Verwarm de soepborden en vul ze met de soep. Schep er een lepeltje zwarte knoflookolie in.

 

About the author

Avatar photo
Angela Prins

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Copyright © 2024, Angela Prins