Recept uit Fris Frituren: aardappelchips met gerookte zalm

Als je eenmaal de kunst van het bakken van chips in de vingers hebt is het bedenken van aangeklede chips een eitje!

Ingrediënten

3 hele grote aardappelen (Agria of Frieslander)

200 gram gerookte zalm

viskuit (eitjes van de vliegende vis of van zalm, haring, koolvis of karper)

100 gram crème fraîche

arachideolie om in te frituren

Verhit de frituurolie tot 160 °C.

De aardappelplakjes

Spoel de aardappelen af en snijd ze in dunne plakken van ongeveer 1 cm. Leg de plakken tien minuten in koud water.

Dep de aardappelplakken goed droog met een schone droge doek.

Bak ze voor 5 minuten op 160 graden voor. Laat ze dan een half uurtje afkoelen voordat je ze gaat afbakken.

Verhoog de temperatuur van de frituurolie tot 175 graden en bak de aardappelchips in kleine porties knapperig en mooi lichtbruin.

Laat de aardappelplakken even afkoelen op keukenpapier. Leg ze op een rekje dan blijven ze krokant.

Vullen

Als ze helemaal zijn afgekoeld, kun je ze beleggen met wat je maar bedenkt. Bijvoorbeeld gerookte zalm, een dotje crème fraîche en gekleurde viskuit.

En als je echt iets te vieren hebt, dan leg je er eitjes van de steur op: echte kaviaar ( ook gekweekt te krijgen tegenwoordig).

About the author

Avatar photo
Angela Prins

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Copyright © 2024, Angela Prins