Recept uit Huisgemaakt: amandeltaartje met ananas & bitterkoekjes

*Geïnspireerd op het ‘Patisserie Klasema-taartje’* 

Ingrediënten 

60 gram boter
100 gram bloem
3 plakken ananas op siroop (drooggedept en kleingesneden)
120 gram bitterkoekjes (kleingesneden)
150 gram amandelspijs
4 eidooiers
1 theelepel citroenrasp
snufje zout
4 eiwitten
160 gram suiker (2 x 80 gram)
80 gram amandelschaafsel
1 eiwit (losgeklopt)

Verwarm de oven voor op 170 °C.

Vet een kleine taartvorm in. Hak de koude boter fijn door de gezeefde bloem. Wrijf het tussen de vingers tot fijne korrels. Zet deze kom in de koelkast.

Klop de amandelspijs samen met de eidooiers, de citroenrasp en het zout tot een lichtgele crème.

Klop 4 eiwitten in een vetvrije kom met vetvrije gardes bijna stijf en klop hier vervolgens 80 gram suiker door.

Spatel eerst de helft van het eiwit door het dooiermengsel. En daarna luchtig de rest van het eiwit. Spatel voorzichtig de bloem met boter erdoor. Dan de stukjes ananas en de bitterkoekjes.

Schep het beslag in de bakvorm en zet de vorm 30 minuten in de voorverwarmde oven.

Laat de taart zonder de vorm afkoelen op een rooster.

Meng voor de bovenkant van de taart de amandelen met het losgeklopte eiwit en 80 gram suiker.

Verdeel dit mengsel over het afgekoelde taartje en zet het taartje nog even terug in de hete oven. Het amandelmengsel bak je in 10 minuten lichtbruin en krokant.

 

13-09-15 Groningen. Nederland. Fotografie Huisgemaakt.

About the author

Avatar photo
Angela Prins

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Copyright © 2024, Angela Prins