Recept uit Huisgemaakt: gekruid gehakt uit de koekenpan

 

Ingrediënten 

500 gram gehakt
1 ui (gepeld en geraspt)
1 theelepel zout
peper
2 theelepels kurkuma
1 theelepel komijn
1 theelepel kaneel
1 theelepel kardemompoeder
plantaardige olie

Doe het gehakt in een kom en strooi er de kruiden bij. Meng er ook de geraspte ui door. Breng op smaak met zout en peper.

Meng alles heel goed door elkaar.

Maak er dan een platte koek van, zo groot als de bodem van je koekenpan.

Giet een laagje olie in de koekenpan en leg de gehaktkoek daarin.

Zet de koekenpan nu op een hoog vuur en laat de koek even bakken.

De onderkant is nu stevig, waardoor je de kebabs kunt gaan maken.

Neem een spatel en druk met de bovenkant van de spatel repen in de koek. De repen kunnen nu los van elkaar bakken. Als de onderkant bruin begint te worden, dan draai je ze met twee vorken voorzichtig om. Bak de andere kant ook bruin.

Tip: serveer de gehaktreepjes bij romige aardappelplakjes uit de oven en snijboontjes met nootmuskaat. Check menu 2 uit Huisgemaakt voor het recept! 

 

About the author

Avatar photo
Angela Prins

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Copyright © 2024, Angela Prins