Recept: Rijpe vijgen uit de oven met mascarpone

Ingrediënten voor vier personen

8 rijpe vijgen
200 gram kristalsuiker
1 citroen of 2 limoentjes
250 gram mascarpone

Verwarm de oven voor op 220° C.

Neem een ovenschaal waar de vijgen naast elkaar in kunnen staan.

Vet de schaal een klein beetje in met olijfolie of boter.

Zet de vijgen nu dicht naast elkaar en bedek ze met de suiker.

Schil de citroen zo dun mogelijk ( of rasp de schil) en pers de vrucht uit.

Giet het citroensap over de vijgen.

Hak de citroenschil klein. Strooi de helft hiervan over de vijgen.

Zet de ovenschaal nu een half uurtje in de hete oven.

Als de suiker begint te schuimen en de vijgen hun sap loslaten schep je voorzichtig wat van dit hete

vocht over de vijgen . Strooi nu de rest van de gehakte citroenschil over de vijgen en zet de ovenschaal nog tien minuten in de oven.

Daarna rustig af laten koelen en serveer de rijpe vijgen met wat mascarpone.

Tip: nog meer recepten voor desserts vind je in kookboek Huisgemaakt

About the author

Avatar photo
Angela Prins

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Copyright © 2024, Angela Prins