Recept: Spaghetti alla Diavola

Ingrediënten

500 gram gedroogde spaghetti
4 eetlepels olijfolie
3 teentjes knoflook (zonder schil en doormidden)
2 gedroogde rode pepers
3 verse Spaanse pepers
500 gram tomaten ( gewassen en in stukjes)
1 blikje geconcentreerde tomatenpuree
2 eetlepels gehakte bladpeterselie ( gewassen, gedroogd en fijngehakt)
versgeraspte kaas
zout en eventueel nog wat zwarte peper

Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Snijd de pepers in de lengte open en haal de zaadlijsten eruit. Die zijn erg heet, maar als je daar van houdt dan gebruik je de hele pepers. Hak de pepers fijn.

Giet wat olijfolie in een braadpan en verwarm dit. Leg er de knoflookteentjes in én de gedroogde rode pepers. Laat dit een half uurtje in de olie liggen. De olie  wordt zo heerlijk op smaak gebracht. Let er op dat het niet te hard gaat. Verbrande peper zorgt voor een vervelende scherpe lucht.

Haal de knoflook en de gedroogde pepers er dan uit.

Fruit dan de gesneden verse pepers even aan en doe de tomatenstukjes er bij. Laat dit een kwartiertje zachtjes koken. Roer de tomatenpuree erdoor.

Strooi er wat zout bij en proef het even af. Nog een beetje peper misschien of is het pittig genoeg ? Waren de tomaten rijp genoeg ? Doe er anders gewoon een klein schepje suiker bij.

Strooi de peterselie door de saus.

Roer de spaghetti door de saus of stort de spaghetti op een schaal en schep de saus er bovenop. En wat versgeraspte kaas.

Tip: Check voor meer pastarecepten kookboek Huisgemaakt ! 

About the author

Avatar photo
Angela Prins

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Copyright © 2024, Angela Prins