Ontbijtrecept: ontbijtcakejes met blauwe bessen, bramen en frambozen

Ingrediënten

400 gram bloem
2 theelepels bakpoeder
ongeveer 400 gram blauwe bessen ( bramen, frambozen of rode bessen)
200 gram suiker
1 theelepel zout
4 eieren
100 gram boter
10 eetlepels melk
1 theelepel citroenrasp
ongeveer 20 cakevormpjes

Verwarm de oven voor op 200° C.

Bekijk het fruit even. Soms zit er wat zand aan of een klein beestje. Haal dat er gewoon af.

Als je het fruit toch wilt wassen, zorg dan dat het fruit weer zo droog mogelijk wordt want we gaan ze in het cakebeslag doen. Leg de bessen bijvoorbeeld even op keukenpapier.

Doe het fruit in een schaaltje en strooi er wat suiker over.

Weeg de bloem af en strooi het in een kom. Roer er ook de suiker, de bakpoeder en het zout door.

Doe de melk in een steelpan samen met de boter. Dit verwarm je totdat de boter is gesmolten. Het mag niet kokendheet worden!

Tik de eitjes in de kom met de bloem en de suiker. Mix de eitjes er door. Doe de citroenrasp erbij. Giet ook de melk en de boter erbij.

Zet de cakevormpjes tegen elkaar aan op de bakplaat. Verdeel de helft van het fruit over de cakevormpjes.

Vul steeds een flinke eetlepel met beslag en schuif dit met je vinger of met een tweede lepel in het vormpje.

Leg ze de rest van het fruit bovenop het beslag. Ze zakken vanzelf een stukje naar beneden door de zwaartekracht.

Zet de bakplaat in het midden van de oven.

Als ze lichtbruin zijn dan kunnen ze uit de oven. Dat duurt ongeveer 15 minuten. Iedere oven is weer anders dus houdt ze in de gaten. Na tien minuten kun je altijd even gaan kijken.

Geef ze even de tijd om wat af te koelen.

 

About the author

Avatar photo
Angela Prins

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Copyright © 2024, Angela Prins