Recept: carrotcake met pistache & kaneel

Ingrediënten voor de taart

  • 450 gram geraspte wortel
  • 240 gram bloem
  • 2 eetlepels bakpoeder
  • snufje zout
  • 6 theelepels kaneel
  • 4 eieren
  • 340 ml zonnebloemolie
  • 130 gram kristalsuiker
  • 160 gram bruine basterdsuiker
  • mespuntje vanille extract (vanillestokje)

Ingrediënten voor de frosting

  • 400 gram roomkaas
  • 100 gram roomboter
  • 130 gram poedersuiker
  • mespuntje vanille extract (vanillestokje)
  • sap van halve sinaasappel
  • 1 eetlepel citroenraspsel (schil)
  • 1 eetlepel sinaasappelraspsel(schil)
  • 100 gram pistachenootjes

Verwarm de oven voor op 175 graden.

Meng de bloem, het bakpoeder, het zout en kaneel in een kom. Met een mixer mix je de eieren, olie, beide suikers en de vanille tot een luchtig beslag. Voeg het mengsel van bloem/bakpoeder/zout/kaneel bij dit beslag en mix nog 3 minuten door tot een luchtig beslag.

Voeg de geraspte wortel toe met de hand en mix met een spatel of pollepel tot het gemengd is (niet als een gek gaan roeren, gewoon luchtig mengen).

Verdeel het beslag over de beboterde bakvorm en bak de cake in de oven, ongeveer 45 a 50 minuten. Check met een satéprikker of de cake gaar is, vooral in het midden kan het nog een paar minuten langer duren. (En anders snijd je het midden er gewoon uit.)

Voor de frosting mix je de roomkaas, boter, suiker, vanille, citroen en sinaasappelsap samen tot een luchtig geheel. Als de cake is afgekoeld snijd je deze in twee lagen met een lang mes. Smeer een dunne laag frosting op de cake en leg de bovenkant er dan weer bovenop. Dan kun je nog een laag frosting op de cake smeren en met de gehakte pistachenootjes en het sinaasappelraspsel de cake decoreren.

 

About the author

Avatar photo
Angela Prins

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Copyright © 2024, Angela Prins