Recept uit Huisgemaakt: zandgebak met vers fruit & slagroom

Ingrediënten

160 gram bloem
½ theelepel bakpoeder
80 gram kristalsuiker
120 gram gezouten roomboter
½ losgeklopt ei
snufje zout
vers zacht fruit, bijvoorbeeld frambozen, bessen, aardbeien
250 milliliter slagroom
2 eetlepels suiker

Verwarm de oven voor op 200 °C.

Het deeg kun je in de keukenmachine maken. Draai de bloem, het bakpoeder, de boter, de suiker, het zout en het ei in de machine tot een deegbal. Kneed de deegbal tot een rol.

Leg een vel bakpapier op een bakplaat. Snijd de rol in vingerdikke plakken en leg die op de bakplaat. Laat er wat ruimte tussen.

De zandkoeken zijn in ongeveer 11 minuten gebakken.

Laat ze, uit de oven, goed afkoelen op de bakplaat.

Klop de slagroom met de suiker tot je de room met een lepel kunt opscheppen.

Schep wat room op de koeken en leg er royaal fruit op. En dan nog wat slagroom.

 

About the author

Avatar photo
Angela Prins

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Copyright © 2024, Angela Prins