Recept uit Huisgemaakt: gestoofde radicchio met kappertjes en knoflook

Ingrediënten

4 stronken radicchio (gewassen en in de lengte doormidden gesneden)
100 gram broodkruim
3 theelepels kappertjes
50 gram pijnboompitten
50 gram sultanarozijnen
3 teentjes knoflook
verse bladpeterselie
olijfolie
peper en zout

Bereiding van de vulling

Meng alle ingrediënten voor de vulling in de keukenmachine.

Druk in iedere helft van de radicchio wat van de vulling.

 

Verwarm een scheut olijfolie in een grote koekenpan.

Leg de radicchio, met de vulling naar boven, in de koekenpan.

Strooi de suiker erover en voeg een kopje water toe. Breng dit aan de kook.

Doe dan het deksel op de pan en laat het een halfuurtje zachtjes stoven.

Tip: serveer de radicchio bij pasta met verse borlottibonen en salie in tomaten-roomsaus. Check menu 18 uit Huisgemaakt voor het recept! 

Pasta met borlottibonen en salie

About the author

Avatar photo
Angela Prins

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Copyright © 2024, Angela Prins