Recept uit Huisgemaakt: pasta gevuld met aardappel, knoflook en verse kruiden

Ingrediënten 

Voor de vulling

4 grote gekookte aardappelen (fijngestampt)
250 gram kastanjechampignons (schoongemaakt en gesneden)
1 of 2 teentjes knoflook
25 gram roomboter
1 bosje bieslook (in stukjes)
1 bosje dille (fijngehakt)
1 sjalot (geschild en kleingesneden)
olijfolie
zout en peper

Voor de pasta

360 gram bloem
1 heel ei
2 eidooiers
beetje water
1 theelepel zout

 

Bereiding van de vulling

Zet een koekenpan op het vuur en giet er 1 eetlepel olijfolie in. Bak de sjalot glazig, voeg daarna de kastanjechampignons toe. Haal de schil van een teentje knoflook en pers het teentje met een knoflookpers uit in de koekenpan.

Strooi er wat zout en peper bij.

Doe dan de boter erbij en laat hem zachtjes smelten. Roer alles goed door elkaar.

Als de champignons goed gebakken zijn, dan meng je ze door het fijngestampte aardappelen. Roer de kruiden door het aardappelkruim.

Proef het mengsel, breng eventueel op smaak met zout en peper. Draai balletjes van het aardappelkruim en laat ze afkoelen voordat je ze op de deegrondjes legt.

 

Bereiding van de pasta

Doe de bloem, het zout, het ei en de eidooiers in de keukenmachine. Laat de machine heel even draaien. Laat dan de keukenmachine gewoon draaien terwijl je een scheutje water erbij giet. Stop met water toevoegen zodra het deeg aan elkaar klontert. Haal dan het deeg uit de machine en kneed het deeg een paar minuten. Gebruik een klein beetje bloem als het plakt. Laat het deeg 10 minuten rusten.

Rol het pastadeeg met een deegroller uit tot een dunne plak (strooi wat bloem op je werkvlak en zo nodig op het deeg) of draai het deeg door de pastamachine tot dunne vellen. (eindig op stand 6)

Steek nu rondjes uit (ongeveer zo groot als een kopje ). Leg op ieder deegrondje een balletje aardappelvulling. Maak de rand van het deeg een beetje vochtig met een natte vinger en vouw het rondje naar elkaar toe (half maantje) en knijp de randen op elkaar. Zorg ervoor dat de vulling niet aan de randen komt, anders plakt het deeg niet goed aan elkaar. Als het deeg te droog is om goed te plakken, dan kwast je een klein spettertje water op de rand.

Breng in een grote pan een ruime hoeveelheid water aan de kook. Voeg wat zout toe. Doe de pasta in de pan.

Als de deegrondjes gaar zijn, komen ze bovendrijven. Laat ze dan nog 3 minuten in het water liggen. Proef er anders even eentje. Laat ze goed uitlekken en leg ze dan op een schaal.

Schep wat saus uit de pan over de pasta.

Tip: serveerde pasta met kip in een saus van eekhoorntjesbrood en in bouillon gestoofde paksoi. Check menu 12 uit Huisgemaakt voor het recept! 

pasta met kip in een saus van eekhoorntjesbrood en in bouillon gestoofde paksoi

About the author

Avatar photo
Angela Prins

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Copyright © 2024, Angela Prins