Recept uit Huisgemaakt: kruidige linzen met snijbiet

Ingrediënten 

400 gram hele linzen
2 theelepels kurkuma
2 eetlepels olijfolie
1 liter water
2 uien (gepeld en in stukjes gesneden)
1 of 2 teentjes knoflook (gepeld en geperst of fijngesneden)
2 groene pepers (kleingesneden, zonder de zaadjes)
2 vingerkootjes verse gember (geschild en geraspt)
1 eetlepel komijnzaad
2 eetlepels ghee (geklaarde boter, kant-en-klaar te koop bij reformwinkels) of olijfolie met een stukje boter
beetje zout en peper
verse koriander
800 gram snijbiet (gewassen, fijngesneden en uitgelekt)

De linzen

Was de linzen een paar keer met koud water.

Doe de linzen in een kookpan met 1 liter water, de olijfolie en de kurkuma.

Breng dit aan de kook, roer een keer om en zet het vuur dan zacht. Doe geen deksel op de pan.

Laat de linzen 10 minuten koken. Laat de linzen nog 25 minuten zachtjes koken. Het water zal dan bijna op zijn. (Voeg eventueel een scheutje water toe als het bijna droogkookt. Maar niet te veel water, want de linzen worden samen met het beetje vocht dat er nog in de pan zit gebruikt.)

Als de linzen gaar zijn, strooi je er 2 theelepels zout en versgemalen zwarte peper bij. Roer een keer om.

Schep de snijbiet door de linzen, het slinkt heel snel door de warmte.

Tip: serveer deze linzen met snijbiet bij gefrituurde risottoballetjes! Check Huisgemaakt voor het recept! 

 

About the author

Avatar photo
Angela Prins

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Copyright © 2024, Angela Prins