Recept uit Huisgemaakt: ravioli met een zacht eitje

Voor het deeg

360 gram bloem
1 heel ei
2 eidooiers
1 theelepel zout
klein scheutje koud water

Voor de vulling

225 gram ricotta
50 gram Parmezaanse kaas (versgeraspt)
2 eetlepels verse kruiden (dragon, kervel, peterselie of oregano) fijngehakt en goed droog
zout en peper
8 eidooiers

Garnering

stukje boter
een paar blaadjes verse salie
nog eens 50 gram Parmezaanse kaas

De vulling

Meng de ricotta met 50 gram Parmezaanse kaas en de verse kruiden. Breng het op smaak met wat zout en peper.

Het deeg

Meng voor het deeg, met de hand of in een keukenmachine, de bloem met het hele ei en de 2 eidooiers. Kneed het een paar minuten goed door. Laat het deeg een halfuurtje, ingepakt in huishoudfolie, rusten in de koelkast. Verdeel het deeg dan in 4 porties. Gebruik een deegroller of pastamachine om het deeg uit te rollen tot 4 dunne plakken. Bestuif het steeds met een beetje bloem, ook onder het deeg.

Vorm 8 hoopjes vulling verdeeld over 2 plakken deeg.

Maak met de achterkant van een lepel of met je vingers een soort nestje in de vulling waar de eidooier in kan liggen.

Vervolgens splits je de eieren voorzichtig, zodat de eidooier heel blijft. Leg de eidooiers een voor een in een nestje. Doe wat water in een bakje en maak met je vingers het deeg rondom de vulling een heel klein beetje vochtig.

Til de overgebleven plakken een voor een op, leg die voorzichtig over de plakken met de vulling. Druk eventuele luchtbelletjes rondom het ei voorzichtig weg. Druk de randen van de twee deeglappen goed op elkaar.

Snijd er dan ronde of vierkante ravioli van.

Breng water aan de kook met wat zout en leg de ravioli een voor een voorzichtig in het water. Breng dan het water opnieuw aan de kook. Zodra het kookt zet je het vuur iets lager (te veel bubbels in het water maken misschien de dooier stuk). Laat de ravioli in 2 tot 4 minuten gaar worden. Dat is afhankelijk van de dikte van je deeg. Je kunt altijd even testen door een ravioli uit de pan te scheppen en een randje deeg te proeven.

Schep ze met een schuimspaan uit het water en leg ze op een bord.

Smelt een stukje boter met wat fijngesneden verse salie in een pan en schep dat over de ravioli. Strooi er nog wat Parmezaanse kaas over.

About the author

Avatar photo
Angela Prins

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Copyright © 2024, Angela Prins