Recept: bloedmooie sorbet van bloedsinaasappels

Ingrediënten

100 gram suiker
1 deciliter water
4 deciliter versgeperst sap van bloedsinaasappels
sap van 1 citroen

Strooi de suiker in een steelpan en giet het water erbij. Zet de steelpan op het vuur en breng het aan de kook.
Als het kookt, kan het vuur wat lager. Roer net zo lang tot alle suiker is opgelost.
Dan moet dit suikerwater worden afgekoeld.
Je kunt dit doen door de inhoud van de pan over te gieten in een kom, die je vervolgens in een laagje koud water zet. Je kunt nog een paar ijsklontjes in dit water leggen, dan gaat het lekker snel.

Snijd de sinaasappels in tweeën en pers het sap eruit met een citruspers. Let op de pitten. Als alle sinaasappels zijn geperst, pers je de citroen. Het sap kan gewoon door het sinaasappelsap. Als het suikerwater goed is afgekoeld, giet je ook het suikerwater bij het sinaasappelsap.
Even goed doorroeren en dan kan alles in de ijsmachine. Na 20 minuten heb je een bloedmooi ijsje. Als je geen ijsmachine hebt, zet je de kom afgedekt in de diepvries. Na een uurtje roer je het sap door. Als het goed is wordt het al een beetje ijs.

Laat de kom weer een uurtje in de vriezer staan en roer het nog eens door. En misschien nog een keer.

Tip: nog meer recepten voor ijsjes & toetjes vind je in kookboek Huisgemaakt

 

About the author

Avatar photo
Angela Prins

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Copyright © 2024, Angela Prins