Recept voor kleine appeltaartjes uit Huisgemaakt

 

Ingrediënten voor 8 kleine taartjes

4 goudrenetten (geschild en in kleine blokjes)
100 gram gezouten roomboter
100 gram suiker
100 gram bloem
1 eetlepel citroensap (versgeperst)
nog wat extra boter en suiker

Verwarm de oven voor op 185 °C.

Doe de blokjes appel in een kom en meng ze direct met wat citroensap en suiker.

Voor het deeg meng je 100 gram gezouten boter met 100 gram suiker en 100 gram bloem. Meng dit met de vingers tot een deeg. Draai van het deeg 8 balletjes. Druk ieder balletje tussen de handpalmen wat plat. Het moet kleiner zijn dan de diameter van het vormpje. Het deeg gaat anders aan de rand bakken en vastplakken.

Leg een klein klontje boter op de bodem van het vormpje.

Schep het vormpje bijna vol met appelstukjes.

Leg het plakje deeg boven op de appelstukjes.

Zet 8 vormpjes op een bakplaat.

Zet de bakplaat 20 minuten in de oven.

Laat de taartjes 5 minuten afkoelen.

Snijd dan met een mesje de randen los en zet de taartjes dan nog eens 5 minuten in de oven. Haal de taartjes uit de oven, laat ze weer 5 minuten afkoelen en keer de taartjes voorzichtig om.

Tip: nog meer recepten voor taarten & toetjes vind je in kookboek Huisgemaakt

About the author

Avatar photo
Angela Prins

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Copyright © 2024, Angela Prins