Recept uit Huisgemaakt: krabsalade met venkel en hysop

Ingrediënten:

200 gram krabvlees (vers gekookt of goed uitgelekt uit blik of diepvries)
200 gram surimi
1 venkelknol (gewassen, gedroogd, schoongemaakt en fijngesneden)
1 takje hysop (fijngehakt, als je geen hysop kunt vinden, gebruik dan 2 à 3 blaadjes salie)
bieslook (in kleine stukjes gesneden of geknipt)
sap van 1/2 citroen
3 eetlepels olijfolie
zout en versgemalen peper

Maak het krabvlees een beetje los, snijd de surimi in stukjes of maak de sliertjes los en doe alles in een kom. Meng de venkel en de kruiden erdoor.

De dressing:

Giet de olijfolie en het citroensap in een kommetje en strooi daar wat zout en versgemalen zwarte peper over. Klop dit met een vork
tot het goed is gemengd. Proef de dressing even samen met een stukje venkel en vis. Als je de smaak goed vindt, giet je de dressing
bij de venkel in de kom en schep je alles voorzichtig door elkaar. Zet de kom minstens een paar uur in de koelkast.

Proef de salade dan even. Een beetje mayonaise erdoor is lekker. Of gewoon nog wat goede olijfolie en citroensap. 

 

About the author

Avatar photo
Angela Prins

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Copyright © 2024, Angela Prins