Recept uit Huisgemaakt: vanillepudding met frambozensaus

Ingrediënten:

Voor de pudding

3 1/2 deciliter slagroom

1 1/2 deciliter melk

2 1/2 blaadje gelatine

100 gram kristalsuiker

1/2 vanillestokje

Voor de frambozensaus

1 bakje frambozen

2 eetlepels suiker

een flinke scheut

frambozenlikeur

klein stukje boter

De pudding

Maak de gelatine eerst zacht: doe koud water in een kom en leg daar een voor een de blaadjes in. Zorg ervoor dat ze onder water liggen. Zo worden ze vanzelf zacht. Dat duurt ongeveer 10 minuten.

Ondertussen giet je de room samen met de melk en de suiker in een pan.

Snijd het vanillestokje in de lengte open en schraap de zwarte vulling (de vanille) er met een mesje uit. Doe dat schraapsel ook in de pan. Dat ziet er misschien een beetje apart uit, zo in die witte

room. Breng dit aan de kook. Roer met een houten lepel net zolang tot je de eerste bubbels ziet. Zet dan het vuur op het allerzachtst. Laat het roommengsel 6 minuten zachtjes koken.

Haal de gelatine uit het water en knijp zo goed mogelijk al het water eruit.

Leg de gelatine in de hete room en roer het goed door. Zet 10 puddingvormpjes klaar en spoel ze om met koud water. Zet ze dan op de kop op een schone theedoek.

Vul de vormpjes met de pudding en laat ze afkoelen. Je kunt ze met huishoudfolie bedekken voordat je ze in de koelkast zet.

Laat ze in een paar uur opstijven. Het is een heerlijk zachte pudding, dus als je de pudding op een bordje stort, wiebelt-ie!

Dan is de pudding op zijn lekkerst.

Frambozensaus

Smelt de boter in een koekenpan en bak hierin de frambozen tot ze uit elkaar zijn gevallen. Strooi de suiker erbij en laat die oplossen.

Giet dan de likeur erbij en laat de saus nog wat inkoken. Giet de saus even door een zeef en klaar is de saus!  

 

About the author

Avatar photo
Angela Prins

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Copyright © 2024, Angela Prins