Zeebaars in zoutkorst

Zeebaars is een lekkere maar ook prijzige vis. Dit recept kun je maken met iedere verse vis. Maar wel eentje met kop en staart.

Ingrediënten

1 grote of 2 kleine verse hele zeebaarzen ( ingewanden verwijderd, schoongespoeld en drooggedept)
verse kruiden (dille, venkelgroen, platte peterselie en tijm)
een paar dunne plakken citroen
1 kilo grof zeezout
2 eiwitten

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Vul de vis(sen) met de verse kruiden en de citroen.

Leg een vel bakpapier op een bakplaat en leg daar de vis(sen) op.

Meng in een kom het zout met de eiwitten.

Verdeel dit over de vis(sen) maar laat de kop, de kieuwen en de staart vrij van zout.

Druk het zout stevig aan.

Zet de bakplaat 20 of 25 minuten in de oven.

Haal de vis dan uit de oven en gebruik je vingers om voorzichtig het harde zoutkorstje eraf te tillen. Het vel gaat mee. Het visvlees ziet er prachtig en sappig uit.

About the author

Avatar photo
Angela Prins

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Copyright © 2024, Angela Prins