Recept: boterbroodjes met kervelknolletjespuree & avocado

Gefrituurde boterbroodjes zijn ideaal om te beleggen met een salade of een groentepuree.

Ingrediënten voor de boterbroodjes

300 gram bloem
200 ml volle melk
1 eetlepel bakpoeder
½ theelepel zout
50 gram boter
arachideolie om in te frituren

Ingrediënten voor de kervelknolletjespuree

1 kilo kervelknolletjes (pastinaak en peterseliewortel zijn ook lekker)
zout en versgemalen zwarte peper
25 gram gezouten boter

Ingrediënten voor de geroosterde paprika met sjalotjes en avocado

2 grote rode paprika’s (gewassen, zaadlijsten verwijderd en in repen of ringen gesneden)
4 sjalotten (gepeld en kleingesneden)
8 kleine verse zilver- of Borettane uitjes ( gepeld en heel gelaten)
1 of 2 teentjes knoflook (gepeld en kleingesneden)
1 rode peper (zonder zaadjes in stukjes)
3 eetlepels olijfolie
zout en versgemalen zwarte peper
2 avocado’s (gepeld, doormidden gesneden, de pit verwijderd en het vruchtvlees in schijven gesneden)

De geroosterde paprika met sjalot

Verwarm de oven voor op 215 °C .

Doe de paprika, de sjalot, de kleine uitjes en de knoflook en de peper in een ovenschaal. Giet er de olijfolie over en strooi er wat zout en versgemalen zwarte peper bij. Meng alles met twee lepels of je handen, door elkaar.

Zet de schaal voor ongeveer 20 minuten in de oven. Het is wel belangrijk dat je de groenten een paar keer omschept omdat je anders zwarte randjes aan de groenten krijgt.

Haal de schaal uit de oven en laat het een beetje afkoelen.

De boterbroodjes

Meng de bloem met de bakpoeder en het zout.

Doe de boter erbij en wrijf alles tussen de vingers tot kruimels.

Giet de melk erbij en roer het tot een deeg.

Haal het deeg uit de kom, strooi wat bloem op je werktafel en kneed het deeg nog even kort door. Verdeel het deeg in vier of acht porties. Maak van iedere portie een bal. Bedek ze met

plasticfolie en laat het een uurtje staan.

Kervelknolletjespuree

Spoel de knolletjes goed af. Je hoeft ze niet te schillen. Kook ze net als aardappelen, in water met wat zout in 15 minuten gaar.

Giet ze af en pureer ze. Proef even hoe geweldig die smaak is!

Misschien alleen nog wat zout en peper. Smelt er voor extra smeuïg de boter door.

Verder met de boterbroodjes

Druk de deegballen een beetje plat. Als je wilt kun je ze met je vingers heel dun uittrekken. Dan krijg je ook grotere broodjes.

Verhit de frituur tot 175 °C .

Bak steeds één broodje goudbruin. Dat duurt ongeveer 2 minuten. Als je ze tijdens het frituren met een lepel wat besprenkeld met de hete olie, worden de broodjes wat dikker en wat ruiger.

Laat ze uitlekken op keukenpapier (als je ze rechtop zet druipt overtollig vet er beter af) en houdt ze warm in een voorverwarmde oven op 100 °C .

Het gerecht

Beleg een boterbroodje met een flinke schep kervelknolletjespuree en versier het met de geroosterde paprika met sjalot en een paar schijfjes avocado.

About the author

Avatar photo
Angela Prins

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Copyright © 2024, Angela Prins