Recept: gestoomde Mantu met pittig rundvlees & een dipsaus van yoghurt met knoflook

Ingredienten voor de mantu
1 pakje wontonvellen( ontdooid in de verpakking)
500 gram rundergehakt
3 middelgrote uien ( gepeld en in stukjes)
2 teentjes knoflook( gepeld en fijngehakt)
2 theelepels zout
1 ½ theelepel zwarte peper
1 volle theelepel kurkuma of verse geraspte kurkumawortel
3 theelepels gemalen koriander
4 eetlepels tomatenpuree
1 dl.water
verse peterselie( gewassen, gedroogd en fijngehakt)

Ingredienten voor de dipsaus
250 ml. volle dikke yoghurt
2 teentjes knoflook ( gepeld en geperst)
beetje zout naar smaak
snufje cayennepeper

 

De mantu

Bak het rundergehakt in een paar eetlepels zonnebloemolie of olijfolie en maak het klein. Roer er de knoflook, het zout, de zwarte peper, kurkuma, koriander door.

Bak de tomatenpuree even mee en giet er dan het water bij. Breng het aan de kook en laat het op zacht vuur wat inkoken.

Roer dan de rauwe uien erdoor. En klaar is de vulling. Laat de vulling afkoelen voordat je het deeg vult.

De wontonvellen

Je kunt de wontonvellen ook zelf maken: in mijn nieuwe boek Fris Frituren staat een goed recept!

Het vullen gaat zo:

Leg een rechthoekje voor je en bestrijk de randen met een weinig water.

Schep wat van de gehaktvulling in het midden van de rechthoek. Vouw het velletje dubbel en knijp de randen dicht. Maak een mooie harmonicavouw aan de bovenkant.

Leg de gevulde mantu op een schone doek en bedek ze met een tweede schone doek.

Het stomen van de mantu gaat zo:

Leg de mantu naast elkaar in een stoommandje ( eventueel de bodem even insmeren met olie tegen het plakken). Het stomen gaat snel dus je kunt het ook in porties doen.

Zorg dat ze ruimte hebben anders plakken ze aan elkaar tijdens het stomen.

Zet het stoommandje op een pannetje met zachtjes kokend water en stoom de mantu in 10 minuten beetgaar.

De yoghurtsaus

Meng de yoghurt met de knoflook en strooi er wat zout en cayennepeper bij. Verse of gedroogde munt kan ook.

Presentatie

Leg de mantu op een grote schaal. Schep de rest van de gehaktsaus over de mantu. Daarbovenop een klein schepje yoghurt en wat peterselie.

About the author

Avatar photo
Angela Prins

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Copyright © 2024, Angela Prins