Recept uit Huisgemaakt: Pasta met rundvlees in tomatensaus met rozemarijn en knoflook

Ingrediënten

1 kilo riblappen (in stukken gesneden)
4 eetlepels olijfolie
3 teentjes knoflook (gepeld en fijngesneden)
2 eetlepels verse rozemarijn (fijngehakt)
zout en versgemalen zwarte peper
2 deciliter rode wijn
6 eetlepels tomatenpuree
½ eetlepel suiker
1 eetlepel crème fraîche
400 gram droge pasta

Verwarm de olie in een braadpan op een middelhoog vuur.

Bestrooi het vlees met zout en versgemalen zwarte peper. Bak het vlees tot het een beetje bruin begint te worden. Bak de knoflook en de rozemarijn even mee.

Roer de tomatenpuree en de suiker erdoor. Laat die ook een paar minuten meebakken, tot het een beetje begint aan te bakken. Dat is het moment om de wijn erbij te gieten. Even laten bruisen. Giet er nu net zoveel warm water bij tot het vlees net onder staat.

Doe, zodra het weer kookt, een deksel op de pan en laat het vlees nu minstens 2 uur zachtjes sudderen.

Proef de saus: zit er genoeg zout en peper in?

De smaak van de saus is sterk. Die kun je iets zachter maken door er 1 flinke eetlepel crème fraîche door te roeren.

Kook de pasta volgens de aanwijzingen van de verpakking.

Meng de pasta met de saus of geef de saus apart.

Tip: serveer de pasta bij gebakken venkel. Klik hier voor het recept uit Huisgemaakt!

 

About the author

Avatar photo
Angela Prins

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Copyright © 2024, Angela Prins