Recept uit Huisgemaakt: Bulgur met hete kip & paprika
Ingrediënten
200 gram grove bulgur
3 ½ deciliter warm water
1 grote ui (fijngesneden)
1 of 2 verse rode of groene pepers (in reepjes, zonder de zaadjes)
1 of 2 teentjes knoflook (gepeld en geperst of fijngehakt)
2 rode paprika’s (gewassen, in stukjes, zonder zaad)
tijm of oregano
zout en versgemalen zwarte peper
500 gram kipfilet (in kleine blokjes)
Oven voorverwarmen op 220 °C.
De paprika’s
Meng de paprikastukjes in een ovenschaal met wat zout en peper en een scheutje olijfolie.
Zet de schaal ongeveer 15 minuten in het midden van de oven. Schep de paprikastukjes een paar keer om. Als de paprika er mooi gebakken (de schil moet nog wel vastzitten) en glanzend uitziet, kan de schaal uit de oven.
De bulgur
Giet een scheut olijfolie in een pan met een dikke bodem. Bak hierin op een heel zacht vuur en met het deksel op de pan de gesneden ui, de peper, een beetje zout en de knoflook. Dan worden de uien heerlijk. Schep de uien uit de pan in een kom.
Snijd de kipfilet in kleine blokjes en kruid die royaal met zout en versgemalen peper.
Bak in dezelfde pan op een hoog vuur de kip kort aan. Ze hoeft nog niet helemaal gaar te zijn. Strooi er wat oregano of tijm bij. Schep de gebakken paprikastukjes en de gestoofde uien erdoor.
Strooi de bulgur erbij en giet het water erbij.
Breng alles aan de kook en roer het nog een keer door.
Zet dan het vuur laag.
Knip een rondje uit bakpapier (met een gat in het midden) dat precies in de pan past en leg dat boven op het gerecht.
Leg een deksel op de pan.
Laat dit 20 minuten op een zacht vuur staan. Je hoeft niet meer te roeren.
Dan is het heerlijk gaar.
Tip: serveer de Bulgur met een groene salade met een pittig-zoete slasaus. Check menu 3 uit Huisgemaakt voor het recept!
No comments yet.
Add your comment