Recept uit Huisgemaakt: Varkenslapjes met venkelzaad

Ingrediënten

4 varkenslapjes (van de schouder)
1 theelepel zout
peper
1 eetlepel venkelzaadjes
2 teentjes knoflook
olijfolie
klontje boter
marsala (optioneel)

Zorg ervoor dat het vlees op kamertemperatuur is.

Rooster het venkelzaad in een hete droge koekenpan. Dan, kneus het zout, de peper, het venkelzaad en de knoflook, in een vijzel. Meng er een scheut olijfolie door. Bestrijk het vlees ermee en laat het een halfuurtje intrekken.

Verwarm een scheut olijfolie in een braadpan of koekenpan met deksel.

Doe er een klontje boter bij en bak het vlees aan beide kanten mooi bruin. Zet dan het vuur zachter.

Giet er eventueel een scheutje water of een klein scheutje marsala bij. Zet het vuur zacht als het te hard gaat. Het vlees moet 1 uur (of 1 ½) zachtjes braden. Giet er eventueel iets meer vocht bij, maar niet te veel. Je kunt de pan ook met deksel in de oven zetten: verwarm dan de oven voor op 160 °C en zet de pan dan 1 uur in de oven. Vervolgens nog 30 minuten op 100 °C.

Tip: serveer de varkenslapjes bij kruidige gebakken aardappelen en witlofsalade. De recepten vind je in kookboek Huisgemaakt

 

About the author

Avatar photo
Angela Prins

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Copyright © 2024, Angela Prins