Recept: Pasta met pomodori uit Sorrento & mozzarella

Ingrediënten

200 gram pasta naar keuze
1 middelgrote ui ( kleingesneden)
1 teentje knoflook ( kleingesneden)
olijfolie
chilipeper of peperoncino
2 grote pomodori of een smakelijke andere stevige tomaat ( in stukjes gesneden)
zout en versgemalen zwarte peper
1 bol mozzarella
versgeraspte Parmezaanse kaas

Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Verwarm wat olijfolie in een pan en bak hierin heel zachtjes de gesneden ui, de knoflook en de chilipeper of peperoncino.

Laat het in twintig minuten zacht en geurig worden.

Zet dan het vuur onder de pan wat hoger en doe de tomatenstukjes erbij. Strooi er wat zout en versgemalen zwarte peper bij. En Proef!

Een goede tomaat heeft eigenlijk verder niets meer nodig.

Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

Meng de gekookte pasta direct door de saus. Schep alles in een ovenschaal.

Verdeel de mozzarella in plakjes en leg dit op de pasta.

Strooi er versgeraspte Parmezaanse kaas over.

Zet de schaal 15 minuten in de oven.

Tip: serveer de pasta met Hollandse gestoomde bloemkool (met zout en peper).

Voor meer pastagerechten: check kookboek Huisgemaakt

 

About the author

Avatar photo
Angela Prins

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Copyright © 2024, Angela Prins