Recept: Chocoladekoekjes

Ingrediënten voor ongeveer 26 koekjes

170 gram koude gezouten roomboter
150 gram bruine basterdsuiker
50 gram kristalsuiker
1 ei
1 theelepel vanillesuiker
250 gram bloem
1 theelepel bakpoeder
mespuntje zout
300 gram pure chocolade (in kleine stukjes of gebruik chocoladedruppels !)

Verwarm de oven voor op 200 °C.

Doe de boter en de suiker in een kom. Mix het goed door elkaar.

Mix het ei erbij. Dan de vanillesuiker, de bloem, het bakpoeder en het zout.

Als het mixen moeilijk gaat, dan meng je verder met de hand.

Meng de chocolade door het deeg.

Maak van het deeg kleine balletjes. Zet de balletjes een poosje in de koelkast.

Leg bakpapier op een bakplaat en leg er de helft van de balletjes op. Houd wat ruimte tussen de balletjes, want het deeg gaat uitlopen.

Zet de bakplaat in het midden van de oven. Het duurt ongeveer 10 minuten.

Haal de bakplaat uit de oven en laat de koekjes afkoelen. Ze worden dan ook wat steviger.

Bak de rest van het deeg op dezelfde manier.

Tip: voor nog meer zoete gerechten & taarten check kookboek Huisgemaakt

 

About the author

Avatar photo
Angela Prins

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Copyright © 2024, Angela Prins