Recept uit Huisgemaakt: Soep van waterkers met kip

 Ingrediënten

½ liter water
1 kippenbouillonblokje
1 kipfilet
3 lente-uitjes (zonder wortels en in stukken)
1 teentje knoflook (gepeld en in stukjes)
1 middelgrote aardappel (geschild, gewassen en in stukken)
1 bosje waterkers (gewassen, stukje van de onderkant)
versgemalen peper

 Breng ½ liter water samen met een bouillonblokje aan de kook. Zet het vuur dan wat zachter.

Spoel de kipfilet af onder de koude kraan en leg die in de hete bouillon. Doe een deksel op de pan. Laat de kip in ongeveer 10 minuten gaar worden. Haal de kipfilet met een vork uit de bouillon en snijd er met een scherp mes mooie kleine blokjes van.

Bereiding van de soep

De waterkers kook je 10 minuten in de hete kippenbouillon. Je kunt de waterkers in de bouillon laten liggen, want straks wordt alles gepureerd.

Verwarm 2 eetlepels olijfolie of een stukje boter in een kookpan. Bak hierin zachtjes de lente-ui, de stukken aardappel en het kleingesneden knoflookteentje. Het hoeft niet bruin te worden.

Giet de bouillon, met de waterkers, erbij en breng het aan de kook. Zet het vuur dan weer zacht en laat het 20 minuutjes zachtjes gaarkoken.

Pureer de soep in een keukenmachine, blender of met een staafmixer.

Proef voorzichtig en maak de soep op smaak met zout en versgemalen peper.

Gebruik de blokjes kip als garnering op de soep.

Tip: voor nog meer snacks & voorgerechtjes check kookboek Huisgemaakt

 

About the author

Avatar photo
Angela Prins

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Copyright © 2024, Angela Prins