Recept uit Huisgemaakt: Amandelkoekjes

Ingrediënten

200 gram amandelen (of amandelmeel)
300 gram suiker
2 eiwitten
1 handje hele amandelen
poedersuiker
bakpapier

Verwarm de oven voor op 200 °C.

Doe de amandelen (of het amandelmeel) met de suiker in de keukenmachine. Maal het heel fijn.

Doe de eiwitten ook in de keukenmachine en draai het in een paar minuten tot een (bijna) witte massa.

Leg bakpapier op de bakplaat. Strooi er wat poedersuiker op. Draai balletjes van het amandelmengsel en druk die een beetje plat op het bakpapier.

Leg 2 amandelen op ieder toefje. Bestrooi de koekjes met wat poedersuiker.

Zet de bakplaat ongeveer 10 minuten in de oven. Als de koekjes lichtbruin zijn, dan zijn ze klaar en nog lekker smeuïg vanbinnen.

Haal de bakplaat voorzichtig uit de oven en laat de koekjes afkoelen voor je ze van de plaat af haalt. Bestrooi ze dan nog eens met poedersuiker.

Ook lekker: Amandeltaartje uit Huisgemaakt. Check hier het recept! 

 

About the author

Avatar photo
Angela Prins

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Copyright © 2024, Angela Prins