Recept uit Huisgemaakt: groene kruidensaus met citroen
Ingrediënten
200 gram yoghurt
2 eetlepels crème fraîche of mayonaise
2 eetlepels olijfolie
1 teentje knoflook (gepeld en geperst)
sap van ½ citroen
1 kleine theelepel mosterd
2 of 3 verschillende verse groene kruiden, bijvoorbeeld kervel, bladpeterselie, bieslook, borage (komkommerkruid), dille, waterkers of tuinkers
zout en versgemalen zwarte peper
Klop met een vork de yoghurt, de crème fraîche, de olijfolie, de knoflook, het citroensap en de mosterd door elkaar. Maak de saus op smaak met zout en versgemalen zwarte peper.
Als je kruiden wilt afspoelen, moet je er wel voor zorgen dat ze ook weer goed droog zijn voordat je ze gebruikt. Leg ze te drogen op keukenpapier. Snijd de kruiden daarna fijn en meng ze met de saus.
Tip: Serveer deze groene kruidensaus bij gebakken kabeljauw met dillesaus & aardappelen uit de oven met gegrilde groene asperges. Check menu 19 uit Huisgemaakt voor het recept!
No comments yet.
Add your comment