Recept uit Huisgemaakt: groene kruidensaus met citroen

Ingrediënten 

200 gram yoghurt
2 eetlepels crème fraîche of mayonaise
2 eetlepels olijfolie
1 teentje knoflook (gepeld en geperst)
sap van ½ citroen
1 kleine theelepel mosterd
2 of 3 verschillende verse groene kruiden, bijvoorbeeld kervel, bladpeterselie, bieslook, borage (komkommerkruid), dille, waterkers of tuinkers
zout en versgemalen zwarte peper

Klop met een vork de yoghurt, de crème fraîche, de olijfolie, de knoflook, het citroensap en de mosterd door elkaar. Maak de saus op smaak met zout en versgemalen zwarte peper.

Als je kruiden wilt afspoelen, moet je er wel voor zorgen dat ze ook weer goed droog zijn voordat je ze gebruikt. Leg ze te drogen op keukenpapier. Snijd de kruiden daarna fijn en meng ze met de saus.

Tip: Serveer deze groene kruidensaus bij gebakken kabeljauw met dillesaus & aardappelen uit de oven met gegrilde groene asperges. Check menu 19 uit Huisgemaakt voor het recept! 

 

About the author

Avatar photo
Angela Prins

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Copyright © 2024, Angela Prins