Recept uit Huisgemaakt: Auberginesalade met kruizemunt
Ingrediënten
2 aubergines (gewassen en in blokjes)
2 eetlepels wittewijnazijn
½ kopje water
1 handvol kruizemunt (fijngehakt)
3 eetlepels olijfolie
zout en versgemalen zwarte peper
Verhit in een pan de olijfolie, de azijn en ½ kopje water. Schep de aubergine er direct door.
Laat het zachtjes pruttelen tot het vocht is verdampt.
Als de aubergine dan nog niet gaar genoeg is, giet je er nog wat water bij. De aubergineblokjes mogen niet gaan bakken.
Breng de aubergine op smaak met zout en versgemalen peper.
Hak de kruizemunt fijn en roer hem door de gare aubergineblokjes. Laat het dan afkoelen en proef het nog eens.
Giet er ook nog wat olijfolie over.
Tip: serveer deze auberginesalade bij visfilet met grote witte bonen in tomatensaus & friet! Check menu 22 uit Huisgemaakt voor het recept.
No comments yet.
Add your comment