Recept uit Huisgemaakt: dubbelgedopte tuinbonen met pancetta, room en bonenkruid

 

2 kilo verse tuinbonen (na het enkeldoppen heb je ongeveer 800 gram bonen en als je dubbeldopt, gaat daar nog eens de helft aan gewicht vanaf)
4 sjalotten (gepeld en in stukjes)
100 gram pancetta (Italiaans buikspek) of ontbijtspek (in reepjes)
250 gram crème fraîche
1 handje bonenkruid (fijngehakt)
1 teentje knoflook (gepeld en geperst)
versgemalen peper
olijfolie

Twee keer doppen voor een delicatesse!

Eerste dop

Als je echte verse tuinbonen hebt, dan is de schil nog knapperig en kun je de bonen met je duim zo door de schil drukken.

Kook de gedopte bonen een minuut of 5 in kokend water.

Giet de bonen dan af en koel ze snel af met koud water.

Tweede dop

Maak met je duim een scheurtje in het velletje en knijp het knalgroene boontje er zo uit.

Kook ze 5 minuten in kokend water met wat zout. Giet ze dan af.

Verhit wat olijfolie in een pan en bak hierin op een zacht vuur de sjalotjes.

Als de sjalotjes zacht en glazig zijn, bak je het spek en de knoflook een paar minuten mee.

Schep de crème fraîche erdoor en strooi er wat versgemalen zwarte peper bij.

Als de saus bijna begint te koken kunnen de tuinboontjes erbij.

Laat het een paar minuten zachtjes koken.

Strooi het bonenkruid erbij en proef of het goed op smaak is.

Tip: serveer de tuinboontjes bij gebraden runderstaartstuk en een gepofte aardappel met rucola, room en bieslook. Check menu 14 uit Huisgemaakt voor het recept! 

 

About the author

Avatar photo
Angela Prins

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Copyright © 2024, Angela Prins