Taartje met vier kazen

Ingrediënten:

250 gram mascarpone
250 gram ricotta
60 gram bloem
4 eieren
250 gram kaas naar keuze ( waarvan 100 gram geraspt en de rest in kleine blokjes)
150 gram kaas van nog een andere soort ( in blokjes )
zout en flink wat versgemalen peper
beetje boter om de taartvorm in te vetten
een kopje fijn broodkruim

Verwarm de oven voor op 200º C.

Op de bodem van een ingevette taartvorm strooi je het broodkruim. Dat maakt een lekker korstje en zorgt ervoor dat de taart straks gemakkelijk uit de vorm gehaald kan worden.

Splits de eieren. De eidooiers gaan in een kom en de eiwitten in een andere kom.
Mix dan de eiwitten tot een stevig schuim.

In de kom met de eidooers doe je de verse kaas, de ricotta en de mascarpone.
Dan de geraspte kaas, de bloem, het zout en de peper. Mix dit tot het een stevige smeuïge massa is geworden.

Het stijfgeklopte eiwit vouw je met een spatel in twee gedeelten door het deeg.
De blokjes kaas kunnen er nu ook door geschept worden.

Schep het beslag gelijkmatig in de vorm, zonder dat je de laag met het broodkruim verplaatst. Het broodkruim moet niet door het beslag komen.

Zet de taart in het midden van de oven. Het duurt ongeveer 35 minuten. De oven zet je dan uit en de deur van de oven zet je open. Laat de taart er nog een minuut of tien in staan.

 

About the author

Avatar photo
Angela Prins

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Copyright © 2024, Angela Prins