Panna cotta met frambozensaus
Op verzoek het recept voor een zachte, wiebelige Panna cotta !
Panna cotta
Ingrediënten
7 deciliter slagroom
2, 25 deciliter melk
5 blaadjes witte (!) gelatine
250 gram kristalsuiker
1 vanillestokje
Maak de gelatine eerst zacht
Doe koud water in een kom en leg daar een voor een de blaadjes in. Zorg dat ze onder water liggen. Zo worden ze vanzelf zacht. Dat duurt ongeveer tien minuten.
Ondertussen giet je de room samen met de melk en de suiker in een pan
Snijd het vanillestokje in de lengte open en schraap de zwarte vulling ( de vanille) er met een mesje uit. Doe dat schraapsel ook in de pan. Dat ziet er misschien een beetje apart uit, zo in die witte room.
Breng dit aan de kook. Roer met een houten lepel zolang mee tot je de eerste bubbels ziet. Zet dan het vuur op het allerzachtst. Laat het roommengsel zes minuten zachtjes koken.
Haal de gelatine uit het water en knijp zo goed mogelijk al het water eruit.
Leg de gelatine in de hete room en roer het goed door.Zet tien puddingvormpjes klaar en spoel ze om met koud water. Zet ze dan op de kop op een schone theedoek.
Vul de vormpjes met de pudding en laat ze afkoelen. Je kunt ze met plasticfolie bedekken voordat je ze in de koelkast zet.
Laat ze in een paar uur opstijven. Het is een heerlijke zachte pudding, dus als je de pudding op een bordje stort, wiebelt ie !
Dan is de pudding op zijn lekkerst.
Frambozensaus
Ingrediënten:
2 bakjes frambozen
3 of 4 eetlepels suiker
een flinke scheut frambozenlikeur
stukje boter
Frambozen bakken
Smelt de boter in een koekenpan en bak de frambozen een paar minuten. Strooi de suiker erbij en laat de suiker al roerend oplossen.
Giet dan de likeur erbij en laat de saus nog wat inkoken.
Giet de saus door een zeef en klaar is de saus.
Maak er nu samen met de pudding een geweldig bordje van.
No comments yet.
Add your comment