Recept uit Huisgemaakt: Wilde forel uit de oven

Ingrediënten 

4 forellen
1 venkelknol (gewassen en in plakken gesneden)
1 ui (gepeld en in plakken gesneden)
1 bosje dille
gezouten boter
witte vermout (Noilly Prat)
aluminiumfolie

Verwarm de oven voor op 200°C.

Bak de ui en de venkel in wat olijfolie halfgaar. Strooi er een beetje zout en peper bij. Laat het dan afkoelen.

Neem een flink stuk folie en vouw het dubbel. Bestrijk dit in het midden met boter.

Leg de vis erop. Bestrooi de vis met zout en peper. Ook binnenin. Leg wat dille in de vis.

Schep 2 eetlepels van de groenten over de vis. Neem een tweede vel folie en vouw dit ook dubbel.

Leg het op de vis. Vouw de randen tegelijk om zodat je een pakketje krijgt. Houd een kant open. Schenk een scheutje vermout in die opening en vouw dan ook deze opening dicht.

Leg de pakketjes op een bakplaat.

Zet de bakplaat een kwartier in de hete oven. Dan zijn de visjes gaar.

Maak de pakketjes pas open als je aan tafel zit.

Tip: serveer de wilde forel bij een risotto met rode biet en krokante peterseliekruimels. Check menu 13 uit Huisgemaakt voor het recept! 

About the author

Avatar photo
Angela Prins

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Copyright © 2024, Angela Prins