Aardappelen uit de oven met knoflook en rozemarijn

Ingrediënten

1 kilo aardappelen (kies een lekkere soort, niet te bloemig)
1 volle theelepel zout (voor het kookwater van de aardappelen)
1 deciliter olijfolie
2 teentjes knoflook (gepeld en gekneusd)
een takje verse rozemarijn
1 volle theelepel gerookte paprika
1 kleine theelepel zout
versgemalen peper

Gekruide olie

Verwarm 1 deciliter olijfolie samen met de rozemarijn en de knoflook, maar de olie mag niet gaan koken! Zodra je ziet dat de knoflook gaat bakken, zet je de temperatuur op zacht. Laat de olie een kwartiertje trekken.

Giet het dan door een zeef in een kom en meng er het zout, de peper en de gerookte paprika door.

De aardappelen worden eerst gekookt

De aardappelen hoef je niet te schillen, mits de schil dik is. Boen de aardappelen, spoel ze goed af en snijd ze doormidden.

Kook ze in gezouten kokend water voor tien minuten.

Giet ze af en schud ze direct door de gekruide olie.

Hussel alles goed door elkaar.

Je kunt de aardappelen nu afdekken en bewaren. Een uur voordat je gaat eten kunnen de aardappelen de oven in.

De aardappelen worden gebakken in de oven

Verwarm de oven voor op 220 graden C.

Leg bakpapier op de bakplaat. Zet de aardappelen naast elkaar, met de snijkant naar onder, op het bakpapier.

Zet de bakplaat in het midden van de oven.

Keer de aardappelen om na 30 minuten en geef ze dan nog eens 30 minuten.

Toppiepers!

About the author

Avatar photo
Angela Prins

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Copyright © 2024, Angela Prins