Huisgemaakte venkelworstjes met jus van rode wijn

Ingrediënten

500 gram gehakt
1 deciliter krachtige rode wijn
½ eetlepel venkelzaad
1 chilipeper (fijngehakt, zonder zaadjes)
½ eetlepel rozemarijn (fijngehakt)
zout en peper
40 gram boter
1 deciliter rode wijn of marsala (of bouillon)
1 volle eetlepel crème fraîche

Rooster het venkelzaad in een droge hete koekenpan tot het begint te knisperen. Haal het zaad er dan direct uit en wrijf het fijn.

Meng in een kom het gehakt met de wijn, het venkelpoeder, de fijngehakte chilipepers, de fijngehakte rozemarijn, het zout en de peper.

Kneed het mengsel zeker 10 minuten tot alles goed gemengd is.

Verdeel het gehakt in 8 porties.

Vorm er met de hand worstjes van. Wikkel de worstjes strak in een stukje bakpapier en draai de uiteinden als een toffeepapiertje dicht. Bind er een touwtje om.

Als alle worstjes ingepakt zijn, worden ze gepocheerd.

Breng in een pan een laag water aan de kook. Pocheer steeds een aantal worstjes in het water tot ze boven komen drijven. Dat duurt een paar minuten. Schep ze eruit met een schuimspaan en laat ze afkoelen. Ga zo door tot alle worstjes gepocheerd zijn.

Haal de worstjes uit het bakpapier. Ze zijn nu mooi stevig geworden.

Bestrijk ze met wat olijfolie en bak ze lekker bruin in de boter.

Haal de worstjes uit de pan en giet een lekkere scheut rode wijn of marsala in de pan. Laat het even aan de kook komen en zet dan het vuur zacht. Roer een eetlepel crème fraîche door de jus en proef een lepeltje. Breng de jus op smaak met zout en versgemalen zwarte peper.

Leg de worstjes in de jus.

Tip: serveer de worstjes bij stamppot groenlof, check menu 9 uit Huisgemaakt voor het recept!

About the author

Avatar photo
Angela Prins

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Copyright © 2024, Angela Prins