Herfst-recept: Kastanjetaart met chocolade

Ingrediënten

Voor het beslag

6 eieren
6 eetlepels basterdsuiker
1 theelepel vanillesuiker
6 eetlepels kastanjemeel
snufje zout

Voor het chocoladeglazuur

100 gram chocolade
4 eetlepels suiker
40 gram boter
scheutje water

Voor de tussenlaag

2 ½ deciliter slagroom
2 eetlepels suiker

Verwarm de oven voor op 160 °C.

Het beslag

Splits de eieren. Doe de eiwitten in een schone, vetvrije kom en mix ze tot een witte stijve massa.

Mix de eidooiers met de suikers en een snufje zout.

Mix het kastanjemeel er eetlepel voor eetlepel door.

Spatel eerst de helft van het geklopte eiwit er goed door. De andere helft spatel je er luchtig door.

Vet een bakvorm in met boter en leg een rondje bakpapier op de bodem.

Schep het taartbeslag in de vorm.

Bak de taart in 40 minuten bruin. Hij is dan mooi gerezen.

Haal de taart direct uit de oven en uit de vorm. Laat de taart afkoelen en snijd hem dan in 2 dikke plakken.

Chocoladeglazuur

Maak het chocoladeglazuur: breng in een pannetje een scheutje water aan de kook en los de suiker erin op. Doe er dan de chocolade en de boter bij. Roer het tot een glanzende dikke chocoladesaus.

Schep een derde van de chocolade op een plak. Zet de plak 10 minuten in de koelkast om op te stijven.

Klop de slagroom met de suiker tot een schepbare room. Schep dan de slagroom bovenop de koude chocolade.

Leg de tweede plak op de eerste. Verdeel de rest van de chocolade erover en neem ook de randen mee.

Tip: serveer met zelfgemaakte slagroom.

Voor meer recepten check kookboek Huisgemaakt!

About the author

Avatar photo
Angela Prins

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Copyright © 2024, Angela Prins