Recept uit Huisgemaakt: Aardbeientaart met banketbakkersroom
Ingrediënten
Voor het beslag
6 eieren
6 eetlepels basterdsuiker
1 theelepel vanillesuiker
6 eetlepels bloem ( gezeefd)
snufje zout
Voor de banketbakkersroom
4 eidooiers
100 gram suiker
½ vanillestokje
½ liter melk
20 gram bloem
20 gram maïzena
Voor op de taart
Een bakje aardbeien
250 ml. slagroom
1 eetlepel suiker
Verwarm de oven voor op 175 graden.
De banketbakkersroom
Klop de eidooiers met de suiker tot een lichtgele crème. Giet er een scheutje van de koude melk bij en klop de bloem en de maïzena er door.
Breng de rest van de melk met het schraapsel van het vanillestokje aan de kook.
Giet een scheutje van de hete melk bij de crème en klop het door. Giet dan de crème in de pan met de hete melk en zet de pan weer op de warmtebron. Blijf in de pan roeren tot het mengsel dik wordt. Laat het dan nog tien minuten op een hele lage temperatuur staan. Blijf wel in de pan roeren.
Laat de room afkoelen. Leg er een stukje bakpapier op, zodat er geen vel op komt.
De slagroom
Klop de slagroom stijf met de suiker.
Het beslag
Splits de eieren. Doe de eiwitten in een schone, vetvrije kom en mix ze tot een witte stijve massa.
Mix de eidooiers met de suikers en een snufje zout tot een lichtgele crème.
Mix de bloem eetlepel voor eetlepel erdoor.
Spatel eerste de helft van het geklopte eiwit er goed door. De andere helft spatel je er luchtig door.
Vet een bakvorm in met boter en leg een rondje bakpapier op de bodem.
Schep het taartbeslag in de vorm.
Bak de taart in 40 minuten bruin. Hij is dan mooi gerezen.
Haal de taart direct uit de oven en uit de vorm. Laat de taart afkoelen en snijd hem dan in twee plakken.
Je kunt de banketbakkersroom als vulling voor de taart gebruiken. Maar je kunt het natuurlijk ook omdraaien: de slagroom er tussen en de banketbakkersroom bovenop.
No comments yet.
Add your comment