Recept uit Huisgemaakt: Risotto met rode biet en krokante peterseliekruimels
Ingrediënten voor de risotto
4 rode bieten (geschild en geraspt)
1 middelgrote ui (geschild en kleingesneden)
een scheutje rodewijnazijn
5 deciliter kippenbouillon
200 gram ronde rijst (carnaroli/arborio/viale)
stukje Parmezaanse kaas
versgemalen zwarte peper
2 x 20 gram boter
olijfolie
Ingrediënten voor de peterseliekruimels
1 bosje verse peterselie (afgespoeld, gedroogd)
1 chilipeper (zonder zaadjes)
1 teentje knoflook (gepeld)
4 sneden brood
zout en versgemalen peper
olijfolie
Risotto
Smelt 20 gram boter in een kookpan. Doe de bietjes erbij en roer het door.
Doe het deksel op de pan en laat de bietjes in 10 minuten gaar worden. Ze mogen niet droogstaan. Zo nodig giet je er wat kippenbouillon bij.
Roer de ui door de bietjes en laat ze in een kwartier zacht en glazig worden. Giet er een scheutje rodewijnazijn bij. Strooi er royaal zwarte peper over.
Voeg de rijst toe en roer hem door de bietjes.
Giet dan steeds een beetje van de hete bouillon erbij.
Als het vocht is opgenomen door de rijst, giet je er weer een beetje bouillon bij. Blijf hiermee doorgaan tot de rijst bíjna gaar is. Roer de andere 20 gram boter erdoor.
Proef een beetje en breng de rijst op smaak met zout en versgemalen zwarte peper en wat versgeraspte Parmezaanse kaas.
De peterseliekruimels
Doe de peterselie, het brood, de knoflook, peper en wat zout in de keukenmachine en maal het fijn. Giet er een beetje olijfolie bij.
Bak dit in een koekenpan tot krokante kruimels.
Strooi de kruimels over de hete risotto op je bord.
Tip: serveer de risotto bij wilde forel uit de oven. Check hier voor het recept van menu 13 uit Huisgemaakt!
No comments yet.
Add your comment