Recept uit Huisgemaakt: gebakken venkel

Ingrediënten

2 grote venkelknollen
2 losgeklopte eieren
50 gram boter
scheut olijfolie
zout en versgemalen zwarte peper
bloem

Zet een pan op met water en wat zout en breng dit aan de kook.

Doe er dan de hele venkelknollen in en kook ze net zolang tot ze gaar zijn. Dat duurt zeker 20 minuten. Controleer dit af en toe door er met een mes in te steken.

Haal de venkelknollen uit het water en laat ze eerst even afkoelen.

Snijd ze dan in dikke plakken.

Klop de eieren los in een diep bord en strooi er wat zout en versgemalen zwarte peper door.

Strooi wat bloem in een ander diep bord.

Haal de stukken venkel eerst door de bloem en daarna door het ei.

Zorg ervoor dat de venkel overal goed bedekt is.

Verhit een scheut olijfolie in een koekenpan en leg er een klontje boter in. Bak de venkel aan beide kanten goudbruin.

Tip: serveer deze gebakken venkel met Pasta met rundvlees in tomatensaus met rozemarijn en knoflook. Check menu 24 uit Huisgemaakt voor het recept! 

 

13-09-15 Groningen. Nederland. Fotografie Huisgemaakt.

About the author

Avatar photo
Angela Prins

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Copyright © 2024, Angela Prins