Recept uit Huisgemaakt: witlofsalade

 

Ingredienten

1 kilo witlof
2 appels
2 mandarijnen
zout en versgemalen peper
1 eetlepel mosterd
6 eetlepels olijfolie
sap van 1 verse citroen of 2 eetlepels wittewijnazijn.
1 eetlepel honing

De slasaus

Giet 6 eetlepels olijfolie in een kom.

Snijd een citroen doormidden en pers eerst 1 helft van de citroen bij de olijfolie. Doe er zo nodig nog wat bij. Strooi er wat zout en peper bij.

Schep er de honing door. En de mosterd.

Klop het door elkaar en proef een beetje.

De salade

Maak schuitjes van de witlof, snijd de appel met schil in repen en de mandarijnen in partjes. Verdeel het fruit over de schuitjes en giet dan de saus erover.

Tip: serveer deze witlofsalade bij varkenslapjes in venkelzaad en kruidige gebakken aardappelen. Voor het recept zie menu 25 uit Huisgemaakt!

 

About the author

Avatar photo
Angela Prins

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Copyright © 2024, Angela Prins