Recept uit Huisgemaakt: witlofsalade
Ingredienten
1 kilo witlof
2 appels
2 mandarijnen
zout en versgemalen peper
1 eetlepel mosterd
6 eetlepels olijfolie
sap van 1 verse citroen of 2 eetlepels wittewijnazijn.
1 eetlepel honing
De slasaus
Giet 6 eetlepels olijfolie in een kom.
Snijd een citroen doormidden en pers eerst 1 helft van de citroen bij de olijfolie. Doe er zo nodig nog wat bij. Strooi er wat zout en peper bij.
Schep er de honing door. En de mosterd.
Klop het door elkaar en proef een beetje.
De salade
Maak schuitjes van de witlof, snijd de appel met schil in repen en de mandarijnen in partjes. Verdeel het fruit over de schuitjes en giet dan de saus erover.
Tip: serveer deze witlofsalade bij varkenslapjes in venkelzaad en kruidige gebakken aardappelen. Voor het recept zie menu 25 uit Huisgemaakt!
No comments yet.
Add your comment