Zomerrecept uit Huisgemaakt: Rode bieten- en citrusfruitsorbet
Ingredienten voor de bietensorbet
4 deciliter bietensap
100 gram suiker
1 deciliter water
scheutje versgeperst en gezeefd citroensap
Ingredienten voor de bloedsinaasappelsorbet
2 deciliter versgeperst en gezeefd bloedsinaasappelsap
50 gram suiker
½ deciliter water
scheutje versgeperst en gezeefd citroensap
Ingredienten voor de citroensorbet
2 deciliter versgeperst en gezeefd citroensap
50 gram suiker
½ deciliter water
Ingredienten voor de mandarijnensorbet
2 deciliter versgeperst en gezeefd mandarijnensap
50 gram suiker
½ deciliter water
scheutje versgeperst en gezeefd citroensap
Breng het water met de suiker aan de kook. Als de suiker is opgelost meng je het suikerwater met het fruitsap (bieten- of citrusfruitsap). Laat het mengsel helemaal afkoelen voordat je het in de ijsmachine doet. In de machine laat je het mengsel tot ijs draaien. Als je geen ijsmachine hebt, giet je het mengsel in een schone kom met deksel en zet je het een uur in de vriezer. Roer het ijsmengsel dan door en zet het vervolgens weer in de vriezer.
Voor alle sorbets kun je hetzelfde recept gebruiken.
Schep de vier sorbets in laagjes in een mooi glas. Bijvoorbeeld: eerst een laagje bietensorbet, dan de citroensorbet, een laagje mandarijnensorbet en tenslotte een laagje bloedsinaasappelsorbet. Serveer het ijs meteen, eventueel met een partje citrusfruit naar keuze.
No comments yet.
Add your comment