Recept uit Huisgemaakt: Visfilet met grote witte bonen in tomatensaus

Ingrediënten

1 kilo verse visfilet (in stukken, zonder vel en graten)
2 sjalotjes (gepeld en kleingesneden)
1 deciliter Noilly Prat (witte vermout)
4 deciliter water
1 paddenstoelenbouillonblokje
1 verse peper (kleingesneden, zonder zaadjes)
verse oregano (fijngehakt)
zout en versgemalen zwarte peper
2 eetlepels crème fraîche
½ karton gezeefde tomaten
grote witte bonen uit een pot of blik, zonder saus

Verwarm de oven voor op 200 °C.

Breng de sjalotjes, de Noilly Prat, het water en het bouillonblokje in een steelpan aan de kook en kook het in tot de helft. Giet er dan de gezeefde tomaten, de kleingesneden peper en wat oregano bij. Laat dit ook 10 minuutjes zachtjes koken. Dan kan de crème fraîche erdoor. Laat de saus 10 minuutjes zachtjes koken. Proef een beetje en breng de saus op smaak met zout en peper.

Giet een bodempje saus in een ovenschaal en leg de vis erin.

Giet de bonen af en verdeel ze over de vis. Giet de rest van de saus erover.

Bedek de schaal met aluminiumfolie en zet de schaal 15 minuten in de oven.

Zet dan de grillfunctie van de oven aan en zet de schaal, zonder folie, een paar minuten onder de grill. Je ziet vanzelf wanneer het klaar is: mooi bubbelend bruin.

Tip: serveer de visfilets bij een auberginesalade met kruizemunt en lekkere dikke vlaamse friet! 

 

About the author

Avatar photo
Angela Prins

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Copyright © 2024, Angela Prins