Recept uit Huisgemaakt: gefrituurde risottoballetjes

Ingrediënten 

ongeveer 1 liter bouillon naar keuze (of 1 liter water en 2 bouillonblokjes)
3 eetlepels olijfolie
1 middelgrote ui (fijngehakt)
350 gram ronde Italiaanse rijst (arborio, carnaroli)
zout en peper
Peperoncino of chilipoeder
Parmezaanse kaas
25 gram boter
broodkruim
2 of 3 eieren

Breng de bouillon aan de kook.

Verwarm de olijfolie in een pan met een dikke bodem en bak hierin de ui zacht en glazig.

Strooi er wat Peperoncino of chilipoeder bij.

Voeg de ongekookte rijst toe en roer alles goed om. Giet er een flinke scheut bouillon bij en blijf in de pan roeren.

Als al het vocht is opgenomen, begin je nog wat bouillon toe te voegen, steeds met een pollepel tegelijk. Je gaat hiermee door tot de rijst gaar is.

Strooi er wat versgeraspte Parmezaanse kaas door en roer de boter erdoor. Maak de rijst goed op smaak met zout en versgemalen peper.

De rijst moet voor dit gerecht echt goed gaar zijn, anders vallen de balletjes straks uit elkaar tijdens het frituren.

Als de rijst gaar is, laat je hem afkoelen.

Risottoballetjes maken

Verwarm de frituur voor op 180 °C.

Klop de eieren los in een kom.

Doe wat broodkruim of paneermeel in een andere kom.

Neem steeds een kleine lepel met risotto en draai er een balletje van.

Haal het balletje eerst door het losgeklopte ei en daarna door het broodkruim.

Bak de risottoballetjes in porties goudbruin. Leg ze daarna op keukenpapier.

Tip: serveer de risottoballetjes met kruidige linzen met snijbiet. Check hier het Recept voor kruidige linzen met snijbiet en het kookboek Huisgemaakt voor meer lekkere recepten! 

 

About the author

Avatar photo
Angela Prins

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Copyright © 2024, Angela Prins