Over Angela Prins

Angela Prins werd in 1956 geboren in Vught in groeide op in het Bourgondische zuiden van ons land. Eten speelde in haar familie een belangrijke rol. Na een studie aan de sociale academie en enkele banen, gooide ze op een goed moment het roer om. 

Ze ging zich vanaf 1996 wijden aan eten en koken. Ze begon een kookbedrijf voor kinderen: ‘Kinderkeuken Stampot Janssen’. En dat werd een succes! Vijf dagen in de week gaf ze les aan groepen kinderen. Verjaardagspartijtjes in de vorm van een kookles of een cursus  voor een willekeurig samengestelde groep die wekelijks voor een kookles aan het Boven Oosterdiep kwamen.

Ook op locaties was er van alles mogelijk: koken op scholen, bibliotheken en speciale markten. Zelfs een Kinderboekengala in een heus kasteel waar 250 gasten kwamen en Angela met een schoolklas kinderen een diner ter plekke kookte.

Op deze website staan twee reportages. Voor Kidsweek heeft Angela lange tijd wekelijks een receptenrubriek gehad. Een mooie Kersteditie kun je hier bekijken.

Voor de Fiep Westendorp Foundation heeft Angela op verzoek een reportage gemaakt met illustraties van Fiep Westendorp. Helaas is dat door omstandigheden niet doorgegaan maar de reportage is daarom niet minder leuk!

Het enthousiasme van de kinderen voor het koken wilde Angela in een boek vastleggen zodat iedereen dat kon zien. Het werd een kookboek met de naam  ‘Patatje zwaardvis’ en werd uitgeven bij uitgeverij Lemniscaat.

Daarna zijn er nog twee kinderkookboeken gemaakt: ‘Bij ons is alles lekker’ en ‘ De smaak te pakken’. Ook uitgegeven bij uitgeverij Lemniscaat.

Op verzoek van uitgeverij Bertram en de leeuw schreef ze een kookboek voor volwassenen ‘ Huisgemaakt’ en daarna volgde ‘Fris Frituren’; een boek vol frituurrecepten.

En nu is er dus ‘Minako en de pan met spinazie’: een recepten-, voorlees- en prentenboek.

 

 

Copyright © 2024, Angela Prins