Voorgerecht Kerstmenu 2017: Zeebaars in zoutkorst & paprikasalade

Zeebaars is een lekkere maar ook prijzige vis. Dit recept kun je maken met iedere verse, hele vis.

 

Ingrediënten

1 grote of 2 kleine verse zeebaarzen ( ingewanden verwijderd, schoongespoeld en drooggedept )

verse kruiden ( dille, venkelgroen, platte peterselie en tijm)

een paar dunne plakken citroen

1 kilo grof zeezout

2 eiwitten

bakpapier

bakplaat

 

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Vul de vis(sen) met de verse kruiden en de citroen.

Leg een vel bakpapier op een bakplaat en leg daar de vis(sen) op.

Meng in een kom het zout met de eiwitten.

Verdeel dit over de vis(sen) maar laat de kop, de kieuwen en de staart vrij van zout.

Druk het zout stevig aan.

Zet de bakplaat 20 of 25 minuten in de oven.

Haal de vis dan uit de oven en gebruik je vingers om voorzichtig het harde zoutkorstje eraf te tillen.

 

Salade van geroosterde kleurige zoete paprika met sjalotjes

Ingrediënten

4 grote rode, gele en oranje paprika’s (gewassen, zaadlijsten verwijderd en in repen of ringen gesneden)

4 sjalotten (gepeld en kleingesneden)

1 of 2 teentjes knoflook (gepeld en kleingesneden)

1 rode peper (zonder zaadjes in stukjes)

3 eetlepels olijfolie

zout en versgemalen zwarte peper

Verwarm de oven voor op 215 °C .

Doe de paprika, de sjalot en de knoflook en de peper in een ovenschaal. Giet er de olijfolie over en strooi er wat zout en versgemalen zwarte peper bij. Meng alles met twee lepels of met je handen, door elkaar.

Zet de schaal voor ongeveer 20 minuten in de oven. Het is wel belangrijk dat je de groenten een paar keer in de tussentijd omschept omdat je anders zwarte randjes aan de groenten krijgt.

Haal de schaal uit de oven en laat het een beetje afkoelen.

Maak een mooi bordje van prachtige vlokken zeebaars met de kleurige paprikasalade.

 

Over de Auteur

Angela Prins
Angela Prins

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Copyright © 2018.  webdesign Thiewes.nl.