Recept uit Huisgemaakt: roergebakken spinazie met knoflook en pepers

Ingrediënten

1 ½ kilo wilde spinazie (goed gewassen, uitgelekt en kleingesneden)
2 rode pepers (kleingesneden, zonder zaadjes)
3 teentjes knoflook (gepeld en fijngehakt)
4 eetlepels olijfolie
1 theelepel zout

Verhit de olie in een wok. Bak hierin een handje spinazie met wat knoflook en wat peper. Schep alles steeds om.

Strooi er ook een klein beetje zout door. Dan weer spinazie, knoflook en wat peper en zout. Ga door tot alle ingrediënten op zijn en de spinazie is geslonken.

Als er te veel vocht in de pan zit, dan kun je de spinazie in een vergiet gieten en laten uitlekken. Het vocht kun je eventueel bewaren voor een soep of puree.

Tip: serveer de spinazie bij een visragout van kabeljauw, schelvis, wijting of snoekbaars met aardappelpuree. Check menu 21 uit Huisgemaakt voor het recept! 

Visragout met aardappelpuree en roergebakken spinazie

Over de Auteur

Angela Prins
Angela Prins

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Copyright © 2018.  webdesign Thiewes.nl.